Lázár János 23 milliós csehországi luxus-fácánvadászatot rendelt

ÁLLAT
2014 május 21., 09:22
comments 198

Lázár János, a miniszterelnökséget vezető államtitkár 75 ezer eurós (23 millió forintos) fácánvadászatot rendelt novemberre egy cseh cégtől, derül ki egy az Átlátszó birtokába jutott dokumentumból. A Lesy CR nevű állami erdészeti vállalat több mint 1100 helyen vadásztat Csehországban, a Lázár által megrendelt vadászat Prágától nem messze, egy patinás kastély mellett található.

Az államtitkár 2500-3000 fácánt rendelt meg, és mivel egy fácán 30 euróba kerül, Lázárnak az Átlátszó számításai szerint összesen 90 ezer eurót, azaz 27 millió forintot kell majd fizetnie a kétnapos vadászatért -feltéve, ha sikerül kimeríteni a megadott fácánkeretet.

Az egészben az a legmeglepőbb, hogy Lázárnak saját vagyonnyilatkozata szerint nincs is annyi készpénze, amennyibe a fácánvadászat kerül, írja Bodoky Tamás az Átlátszón.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.