30 százalékos áron vehetett belvárosi luxuslakást a kerületi vagyonkezelő vezetője

Szerdán az online verzióban megjelent részlet alapján már beszámoltunk a Magyar Narancs eheti nagy leleplezéséről, a Szerb utca 9. szám alatti, javarészt önkormányzati tulajdonú házról, ahol

egészen prominens bérlőkör jött össze.

Ebben a házban van lakása Halkó Gabriellának, Jáksó László volt élettársának, Habony Árpád barátjának és mindkettejük üzlettársának, a Marslakók című sorozat producerének.

De nemcsak ő lakik itt, hanem Szentgyörgyvölgyi Péter is.

Mi több, ő nem is bérlő, hanem tulajdonos.

Szentgyörgyvölgyi nagyon kedvezményes áron juthatott a lakáshoz, legalábbis lakásvásárlása előtt három héttel módosították úgy a bérlakások elidegenítéséről szóló önkormányzati rendeletet, hogy az amúgy a kerületi vagyonkezelő céget vezető vevőnek csak a lakás árának 30 százalékát kell kifizetnie.

Ráadásul nem is azonnal. A rendelet alapján 25 éves kamatmentes részletfizetési lehetőséget is választhat - igaz, ez esetben az önkormányzat jelzálogot jegyezhet be a lakásra.

Szentgyörgyvölgyi lakására be is jegyeztek ilyet, 19 millió forint erejéig - ebből pedig már a lakás valódi értéke is kiszámítható:

63 millió forint

ami egy 110 négyzetméteres, teljesen felújított belvárosi lakásért reálisnak is tűnik.

De vannak még furcsaságok. A műemléki védettségű házban 2009-ben tűz ütött ki abban a lakásban, amit a hivatalosan nem itt lakó Habony is gyakran használ. A beépített szauna égett le, de a ház is károsodott. A házat és a kiégett lakást Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke szerint az önkormányzat saját költségén újította fel. (Via Magyar Narancs, Index, Juhász Péter közleménye)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.