Itt ne tanítsák a nőket maszturbálni!

SZEX
2014 május 24., 14:15
comments 151

Visszautasította a nőket maszturbálni tanító appot az Apple. A HapyPlaytime agyondicsért alkalmazását azért nem engedélyezték, mert a cég nem szeretne ebbe az irányba elmenni.

A szexedukációs alkalmazás tehát nem lesz elérhető az iStore-ban. Még a 17 éven felülieknek hozzáférhető szekcióban sem. A hír nemcsak azért okozott nagy csalódást sokakban, mert az app tényleg irtó cuki, hanem azért is, mert igencsak fontos lenne, hogy legyen legalább egy ilyen.

A sajtó néhány hónappal ezelőtt tapsorkánnal üdvözölte a fejlesztés hírét, a legjobb magazinok szuperlatívuszokban írtak róla. Egyöntetű volt a vélekedés, hogy hiánypótló lenne egy sokak számára elérhető, okos és jól kinéző applikáció.

A nők nagy része ugyanis még ma is döbbenetesen kevéssé ismeri a saját testét, és sokak szexuális élete alaposan meg is sínyli ezt.

A női szexualitás még mindig tabu, nem is hinnétek mennyire az. Legfeljebb orvosi vonatkozásai lehetnek. És azokról is inkább hallgatnak a felek. Elég nagy probléma, hogy a nőgyógyászok hiába találkoznak rutinszűrések vagy tablettafelírás okán a nőkkel, ha szinte soha nem kérdeznek rá arra, hogy esetleg van-e ezen a téren bármi problémájuk (hüvelyszárazság, vagy a nemi vágy hiányával kapcsolatos zavarok).

Másrészt - és ez talán még komolyabb gond - , hogy a nők sem nagyon mernek ezekről a beszélgetést kezdeményezni. Nem tudják, honnan is tudnák, hogy ha bármi hasonlót tapasztalnak, annak legtöbbször hormonális eredetű problémák állnak a hátterében, és mindez összefügghet a nem jól megválasztott fogamzásgátló tabletta szedésével, terhességgel, vagy akár a változó korral. Meg amúgy is, egy orvos-beteg találkozón kinek jut eszébe az örömteli szex kérdéseit taglalni, miközben ott fekszik kiterítve félmeztelenül, és egy félig vagy teljesen idegen férfi épp matat a lába között?

Az, hogy a nőknek is joguk van az örömteli nemi élethez, sőt, hogy egyáltalán van nekik ilyen, arról még mindig nem sokat hallani. A nőgyógyász nem fogja elmondani, hogy az orgazmus kiváló görcsoldó, a szülész vélhetően teljesen megbotránkozna, ha azt hallaná, hogy vajúdás alatt a "paciens" szívesen magához nyúlna, így csökkentve a fájdalmait, a védőnő nem fog arról fecsegni, hogy szoptatás közben spontán orgazmusod lehet.

Az iskolában szinte egyáltalán nem tanítják, (Magyarországon nem is kell nekik), a szülők pedig rendszerint maguk is hiányosan tájékozottak ezekben a kérdésekben. Na és a pornóiparra sem jellemző, hogy a női örömszerzés fortélyainak oktatásával vesződne. Sőt. A felvilágosító könyvek itthon nem túl népszerűek.

A tengerentúlon eközben idősebb világsztárok tartják szükségesnek, hogy arra biztassák a lányokat, hogy ne hagyják, hogy kielégületlenül maradjanak a szexuális együttlétek során. Jane Fonda egyenesen

azt tanácsolja a lányoknak, hogy ha nem volt orgazmusuk, partnerük segítségével más úton érjenek a csúcsra, vagy maszturbáljanak bátran, mert az együttlét nem szükségszerűen kell hogy véget érjen azzal, ha párjuk a csúcsra jut.

De hát mit várjunk itt felvilágosodottságot, amikor a mai napig sokan azt gondolják, hogy van olyan, hogy női hisztéria, és annak első számú oka a kielégületlenség, vagy még egyszerűbben a baszatlanság? Csak remélni tudjuk, hogy abban a századfordulón igen népszerű elméletben talán már kevesebben hisznek, hogy a nők testében vándorútra induló petefészkek okozzák ezeket a szörnyű tüneteket.

Gyógyír a "hisztériára"? A vibrátor. Receptre. Nem, nem egy pornófilmben láttuk. Olyannyira nem, hogy van olyan amerikai állam, ahol a mai napig csak orvosi rendelvényre lehet szexuális segédeszközt vásárolni. Ha hajlandó felírni az orvos.

A nők és a szex viszonyában még mindig ott tartunk, hogy a nőket a saját testük megismerésére biztató, az ezzel kapcsolatos szégyenérzetet és titkolózást eloszlatni akaró kedves rajzos app elfogadhatatlan. Az alkalmazást készítő Tina Gong most webes játékot fejleszt, de nem titkolta a csalódottságát: Happy, a vulva nagyon szomorú, még nem jutott el a csúcsra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.