Aszad lebombázta Damaszkusz legrégibb zsinagógáját

külföld
2014 május 28., 09:59
comments 26

A szír kormányhadsereg lebombázta Damaszkusz Dzsobár-negyedét, a támadásban megsemmisült a zsidóság legszentebb szíriai helye, az Elijahu Hanabi zsinagóga. A legalább négyszáz éves épület Szíria legrégibb zsinagógája volt, így önmagában ennek a pusztulása is felbecsülhetetlen veszteség. Az épületben ráadásul

pótolhatatlan műkincsek is voltak, amik szintén megsemmisültek.

A hírről a szír ellenzék számolt be és a Syrian-American Council nevű, őket támogató amerikai szervezet szíriai zsidó tagja, Shlomo Bolts is megerősítette.

A zsinagógát amúgy 2013 áprilisában egyszer már feldúlták a rezsim alakulatai, de akkor csak kicsit lőtték aknavetőkkel, az épület nem szenvedett komolyabb károkat. (Via The Daily Beast)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.