Elbukták első fokon a kishantosiak a földeket

POLITIKA
2014 május 29., 19:08
comments 59

A Székesfehérvári Járásbíróság elutasította első fokon, nem jogerősen a felperes Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. keresetét szerdán, mert a vitatott földek birtoklására kizárólag az új haszonbérlőknek van joga. Összesen három birtokvédelmi per van folyamatban a területről, ez az első ítélet az ügyben, a többi folyamatban van.

6_kishantos_magosztasz_kossuth_ter_grenpeace

Az eddig perektől eltérően a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet is részt vett beavatkozóként, hogy az új bérlők nyerhessenek. A nonprofit kft. többször kérte az új haszonbérlők birtokháborítástól való eltiltását, de ezt a bíróság mindannyiszor elutasította. A bíróság szerint az új bérlő jogosan használja és vette birtokba a földeket.

A  Vidékfejlesztési Minisztérium üdvözölte a bíróság döntését, szerintük politikai körök

kampánycélokra használták és feldicsérték  a normaszegő magatartást.

(MTI)

 

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.