Balhéztak a Tolvajkergetők: Tomcat arcon lőtt egy férfit

bűnügy
2014 június 01., 17:10
comments 2073

Gázpisztollyal lőtt arcon szombaton Hódmezővásárhelyen egy férfit Polgár "Tomcat" Tamás, aki néhány éve a magát öntevékeny bűnöldőző csoportként nevező Tolvajkergetők egyik vezéralakja.

A rendőrség eljárást indított ellene súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt.

Az esetről videó is készült, íme (A lövés 1:07-nél):

A férfi összeesik, de később felkel. A lövést többen, köztük egy gyerek is (valószínűleg a sértett fia) látta. Az ilyen riasztó pisztolyokhoz nem szükséges engedély, használatuk bizonyos körülmények között megengedett.

A helyszínre a Tolvajkergetők beszámolója szerint a rendőrség is kiszállt. A rendőrök igazoltatták és kihallgatták az önbíráskodókat.

A Tolvajkergetők verziója

A Tolvajkergetők által előadott történet szerint egy középkorú asszony lakása miatt léptek a tettek mezejére. A sztori szerint az asszony lánya összeállt egy alvilági kapcsolatokat ápoló férfival, majd rávették a lány anyját, hogy közös ikerházat vegyenek.

A ház egyik felében a férfi (B. Zoltán) és az assony lánya, a másik felében az asszony élt. Ám évekkel később kapcsolatuk megromlott, és amikor az asszony Kanadába látogatott, kiköltöztették, és nem engedték vissza a lakásba, ami pedig az ő nevén volt.

Az asszony kereste meg a Tolvajkergetőket, és bérleti szerződést kötött velük, hogy amikor Hódmezővásárhelyre érkeznek "visszaszerezni" a lakást, ne mint magánlaksértők lépjenek fel. (Ez az érv hallatszik a videón is.)

***

Ez tehát mind a Tolvajkergetők verziója, fogalmunk sincs, pontosan, mi történt, mi van a háttérben, de rákérdeztünk a Csongrád megyei rendőrkapitányságon is. Ők a következő választ adták:

2014. május 31-én 12 óra 50 perckor Hódmezővásárhelyen a Nádtető utca egyik ingatlanán megjelent több személy arra hivatkozva, hogy egy bérleti szerződés alapján az ingatlan egy részét birtokba veszik.

Az eljárást az ingatlan egyik tulajdonosa nehezményezte. Szóváltás alakult ki, melynek során P. Tamás elővett egy gáz-riasztó pisztolyt és rálőtt az egyik ott lakóra. A férfit a mentők kórházba vitték, de később elhagyhatta az egészségügyi intézményt.

A rendőrségre fejlövésről érkezett bejelentés. A helyszínre érkező rendőrök megfékezték a további indulatokat.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya P. Tamás ellen súlyos testi sértés bűntette kísérlete megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

***

A Tolvajkergetők évek óta működik, általában kihelyezett csalikerékpárok segítségével fognak biciklitolvajokat, amikről aztán videót készítenek. Önbíráskodó fellépésük alaposan megosztja a társadalmat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt