Az Éhezők viadala kézjelével tiltakoznak a thai tüntetők

külföld
2014 június 02., 16:30
comments 31

Felvételek Thaiföldről, a katonai puccs ellen tüntetőkről:

photo_camera via twitter
photo_camera via twitter
photo_camera Kép: Nick Darry

A kézmozdulat ismerős lehet azoknak is, akik nem követik a thai politika fejleményeit. Egyes értelmezések szerint a három ujj a szabadság, egyenlőség, testvériség szimbóluma, de sokkal valószínűbb egy másik megoldás:

hogy a tüntetőket az Éhezők viadalában használt mozdulat inspirálta.

tumblr_m1qvlbQVPZ1rsgkfco1_500

salute1

A regényben, illetve filmben a három ujjas tisztelgés a diktatúrával szembeni ellenállás tiltott jele, aminek használata egyrészt a legsúlyosabb következményekkel jár, másrészt Jennifer Lawrence-nek áll a legjobban. Ez pedig úgy tűnik, annyira fellelkesítette a thaiföldi tüntetőket, hogy ők is így állnak ki:

photo_camera via twitter
photo_camera Kép: Nirmal Ghosh

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.