El nem tudod képzelni, melyik kereskedelmi televízíónak lesz szívás a kormány által kivetett legújabb adó

Média
2014 június 02., 13:40
comments 188

Nem annak, amelynek néhány hónapja megváltozott a tulajdonosi struktúrája, és hirtelen még barátságosabb lett a Fidesszel. Hanem az RTL Klubnak.

A hétfőn beterjesztett törvénytervezet szerint a magyar médiavállalatok (sajtó-tévé-rádió-internet) közül csak azoknak nem kell reklámadóznia, amelyek éves adóalapja nem éri el az 500 millió forintot. 500 millió és 5 millárd között 1 százalék, 5 és 10 milliárd között 10 százalék, 10 és 15 között 20, 15 és 20 között 30, 20 milliárd forint felett pedig az adóalap 40 százalékát kell befizetni a központi költségvetésbe, hogy az így beszedett pénzt a magyar állam polgárainak boldogulására fordíthassa a rá jellemző profizmussal és becsülettel.

Ahogy a Vg.hu rámutat, ennek a törvénytervezetnek a nagy vesztese az RTL Klub, mivel ők az egyetlen 20 milliárd feletti árbevételű médiacég Magyarországon. A Fidesz vonzáskörzetébe került Tv2-nek 20 milliárd alatt van a bevétele, így ők megússzák.

Piaci gyorselemzésünk azt tippeli, hogy mivel az RTL-nél okosabb emberek dolgoznak, mint a kormányban, meg fogják találni azt a megoldást, aminek köszönhetően továbbra is le lehet forgatni a Barátok Közt epizódjait, és nem kell pénzhiány miatt szélnek ereszteni a Berényi családot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.