Egyre zavarosabb közleményeket ad ki az Origo Zrt. a főszerkesztő távozásáról

Tbg
Média
2014 június 03., 10:54

A második közleményt adta ki kedden a főszerkesztő leváltásáról az Origo Zrt. Az elsőről itt írtunk, jöjjön a második.

Az első mondat még érthető:

A médiában megjelent találgatásokra reagálva az Origo Zrt. a leghatározottabban cáfolja, hogy a ma reggel bejelentett főszerkesztő váltás mögött bármilyen politikai ok vagy nyomás gyakorlás (sic!) húzódna meg.

Ez arra utal, amit a 444 origós szerkesztőségi források alapján megírt, miszerint Sáling Gergő távozásának valóda oka politikai nyomásgyakorlás lehetett. Után visszatérnek ahhoz a nemcsak laikusok, de a szakmabeliek számára is nehezen érthető médiapiaci halandzsázáshoz, amiről már az első közlemény is szólt (a hirtelen váltás oka a médiafogyasztási szokások megváltozása lenne):

A döntés mögött az Origo Zrt. integrált tartalom előállítási stratégiájának megvalósítása áll, melyben a vállalathoz tartozó eddig elkülönülten működő különböző tartalmi egységek tartalomirányítási szervezeteit, szerkesztőségeit egységes irányítás alá helyezi. Az átszervezés célja a hatékonyabb és szinergiákat jobban érvényesítő szervezet kialakítása.

A mindössze három bekezdésnyi anyag "Origo" szerzővel jelent meg.

origo

Cikkeinket a témában itt találhatja.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.