Második szabadságharcukra készülnek a Frankel Leó utca lakói

2014 június 5., csütörtök 10:34
74

Dont Mess With The Frankel Leó Street! - tartja a vízivárosi mondás.

A II. kerületi utca második alkalommal lázad fel az önkormányzat - szerintük - önkényes döntése ellen: ezúttal azt szeretnék megakadályozni, hogy a Budapesten már csak ritkaságszámban látható macskaköves utcájuk burkolatát lecseréljék aszfaltra.

Ő már nem fog emlékezni a macskakőre :((

Bár az önkormányzat szerint egyeztettek egy lakossági fórumon az utcafelújítás mikéntjéről, erről a lakók lemaradtak, állításuk szerint azért, mert meg sem volt hirdetve rendesen az egyeztetés, sőt akikről az önkormányzat azt állítja, hogy ott volt, azok sem tudnak róla, hogy ott voltak.

Az ügy részleteiről és a péntek reggeli (8 és 9 óra között) tiltakozásról az utcalakók Fb-oldalán olvashat. A lakók egyébként azért sem értik az aszfaltozást, mert az utca zsákutca, csak célforgalom van benne, tehát különösebb autóforgalommal nem kell számolni.

Az önkormányzat a beruházás megindulása után levelezett a tiltakozó lakókkal, Láng Zsolt polgármester szignálta a levelet. Szerintük a macskakő felülete csúszós, veszélyes, az aszfaltozás pedig olcsóbb is, mintha rekonstruálnák a bazaltkockás állapotot.

A Frankel Leó utcaiak ebben a kurzusban már egyszer kiálltak magukért, tiltkozásukkal elérték, hogy ne változzon meg az utca neve Zsigmond királyra. (Az ötvenes évek előtt ez volt az utca neve.) A bazalt macskakő azért nagy érték, mert már nem készül ilyen kockakő, számuk tehát véges.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt