Vége az Origo Hírek rovatának

2014 június 5., csütörtök 16:37
352

"Mi, az Origo Hírek rovatának tagjai úgy látjuk, hogy Sáling Gergő főszerkesztő távozása után nem tudjuk folytatni az eddigi munkánkat. Ezért - egyéni megállapodások alapján - elhagyjuk az Origót. Nagyon sajnáljuk, hogy ez a történet így ér véget." Ezzel búcsúzott az Origo Hírek rovat tagjainak döntő többsége, akik úgy döntöttek, otthagyják a lapot. Ők név szerint: Albert Ákos, Dull Szabolcs, Fabók Bálint, Fábián Tamás, Joó Hajnalka, Rovó Attila, Sarkadi Zsolt, Szabó András, Vorák Anita és Zöldi Blanka.

A távozók között több díjnyertes újságíró is van. Szabó András és Vorák Anita 2011-ben kaptak Soma-díjat oknyomozó munkájukért, Fabók Bálint 2013-ban Junior Prima díjat kapott.

Az Origón belül a Hírek rovat foglalkozik politikával, bel- és külföldi hírekkel egyaránt. Sáling Gergő korábban ezt a rovatot vezette, ezután lett főszerkesztő-helyettes, majd főszerkesztő.

Az Origo videórovatának tagjai is távoznak, Facebook-oldalukon ez a kép jelent meg:

rip

Sáling Gergő kirúgása óta távozott a Lázár Jánosról szóló cikkek szerzője, Pethő András főszerkesztő-helyettes, György Péter alapító, és több vezető is.

A Telekom csütörtökön közleményt adott ki arról, hogy semmilyen módon nem szóltak bele a szerkesztőség munkájába, és nem volt nyomás a kormány részéről.

Mi úgy tudjuk, a Telekom már tavaly átengedte az Origót a kormánynak, erről bővebben itt írtunk.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt