Deutsche Telekom: Abszurd és alaptalan, hogy frekvenciáért alkudtunk volna az Origoról

Sok beszólás olvasható a Deutsche Telekom Facebook falán. A társaság bármit posztol, rögtön felháborodott üzenetek, bojkottra felhívások, vagy éppen a csütörtöki cikkünkre mutató linkekkel teli kommentnek következnek, jórészt magyar felhasználóktól.
Sokáig nem reagált a cég. Alig egy órája az egyik ilyen kommentre azonban válasz érkezett.

Először emlékeztetnek, hogy a Magyar Telekomnak 59,2 százalékban tulajdona a Deutsche Telekom. Abszurdnak és alaptannak tartják a vádat, hogy a mobilfrekvenciáért cserébe az Origoról alkudoztak volna a magyar kormánnyal.

Emlékeztetnek, hogy a három társaság egyforma árat fizetett a frekvenciáért, és a nemzetközi díjak átlagánál még többet is. Hozzáteszik, hogy a szólásszabadságot és a szerkesztőségi függetlenséget alapvetően fontosnak tartják. Tőzsdei cégként egyébként is nyilvános minden üzleti döntésük.

Korábban a DT csak annyit nyilatkozott, hogy az Origo a magyar leányválallat belügye.

Itt a DT teljes kommentje:

telekom
Csütörtökön azt írtuk, hogy a Magyar Telekom igazgatótanácsának elnöke és Lázár János államtitkár még 2013-ban arról egyeztettek, hogy milyen feltételekkel hosszabbítaná meg az állam a T-Mobil frekvenciáját. Lázár azt is kérte, hogy az Origo ne támadja a kormányt. Ezt magyar kormánykörökből is megerősítették. Az Origo főszerkesztőjét hétfőn kirúgták.