Lázadók foglalták el Irak második legnagyobb városát

külföld
2014 június 10., 10:35
comments 15

Több száz szunnita lázadó keddre virradóra lerohanta és teljesen ellenőrzése alá vonta Irak második legnagyobb városát, Moszult. Moszul városa az asszír kereszténység központja, itt van Jónás proféta nyughelye is.

A lázadók módszeresen foglalták el a várost. Előbb a rendőrörsöket szállták meg, elüldözve a biztonsági erőket, majd szép sorban a tartományi kormányzóságot, a börtönöket, a televíziókat, végül az egész várost, amit az iraki biztonsági erők el is hagytak.

Ez már a harmadik iraki város, ami az év eleje óta a lázadók kezére került - januárban Falludzsát foglalták el, aztán Ramádit. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.