Az új rendészeti államtitkár III/II-es operatív tiszt volt

politika
2014 június 19., 11:49
comments 75

Tasnádi László frissen kinevezett rendészeti államtitkára 1989-ben a BRFK állambiztonsági szervének operatív tisztje volt. Tasnádi később az NBH-nál, az Információs Hivatalnál és az APEH Bűnügyi Igazgatóságánál dolgozott, de megfordult Pintér Sándor cégeinél is, írja a HVG. Tasnádi László adatlapját az index találta meg az Állambiztonsági Szolgálati Történeti Levéltárának honlapján.

Tasnádi László; Áder János; Orbán Viktor; Kövér László; Balogh Zoltán;

Hogy Tasnádi mivel foglalkozott pontosan nem tudni, de az biztos, hogy a BRFK III/II-es osztálya kémelhárítással foglalkozott. A rendészeti államtitkár a C alosztályon volt, aminek feladata a  a belső reakció, a kulturális, ifjúsági és egyházi vonalon ellenséges tevékenységet folytató személyek, diplomaták operatív megfigyelése, és a kiemelt népgazdasági objektumok védelme volt. Tasnádi biztos, hogy dolgozott a Nagy Imre temetésen is, ahol Orbán Viktor beszélt.

Tasnádi később a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. vezérigazgatója és a Pajzs 07 Biztonságvédelmi Zrt. igazgatósági tagja. A második Orbán-kormány alatt ő lett Pintér Sándor kabinetfőnöke.

Az Orbán-kormány az elmúlt négy évben háromszor szavazta le az LMP állambiztonsági múlt átláthatóvá tételéről szóló törvényjavaslatát. (index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt