Onnan kapott támadást Orbán Viktor, ahonnan nem várta volna

POLITIKA
2014 június 24., 12:48
comments 152

A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány, azaz a Békemenet szervezői a szintén békemenetes Bayer Zsolthoz hasonlóan felemelték a hangjukat Tasnádi László volt III/II-es ügynök államtitkári kinevezése ellen. Pedig még a parlamenti fideszesek sem találtak ebben kivetnivalót. (Tasnádi azt mondta, hogy az államtitkári kinevezése előtt Pintér Sándor és Orbán Viktor is tudott az ügynökmúltjáról.)

békemenet cöf cöka

A CÖF-CÖKA, ami eddig sosem szállt szembe Orbán Viktor vagy közvetlen beosztottainak döntésével, most azt írta, hogy:

„A civilek most egy konkrét ügyben kinyilvánítják, hogy nem lehet különbséget tenni III/II-es ügynökök megítélése között. Nem utasítjuk el a megtérés, a bűnbocsánat kérés nemes gesztusát, sőt tudjuk, hogy ilyen esetben a megbocsátás sem maradhat el. Ezért lenne nagyszerű erkölcsi magatartás, ha az érintett önmaga mondana le pozíciójáról.”

A CÖF és a CÖKA azt is írja:

„Remélve Tasnádi László közerkölcsre érzékenységét, úgy véljük, hogy kiváló szakemberként is belátja, hogy a jó és legitim kormányzás fő kritériuma a többségi civil társadalom bizalmának megtartása.”

Ezután viszont nem teljesen érthető, mit akarnak, talán kimaradt egy „nem”:

„Határozottan elvárjuk tőle, hogy megértse: csak akkor lehetünk következmények nélküli ország, ha a pártállami diktatúra erőszakszervezetében való részvételnek a demokráciában következménye van.”

Ez pedig az a zárás:

„Ha Tasnádi László mondanivalónkat nem érti, akkor már most jelezzük: a CÖF-CÖKA további civil nyomásgyakorlással próbálja meg elérni, hogy a demokrácia erkölcsi alapjai tovább erősödjenek.”

A Civil Összefogás Fórum egyébként az Osztrák-Magyar Monarchia mintájára alakítaná át az Európai Uniót, az erről szóló javaslatukat elküldik a közösség vezetőinek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.