Félreállíthatják Rogán helyettesét

POLITIKA
2014 június 25., 00:06
comments 32

Puskás András nem csak Rogán alpolgármestere, de szomszédja is a budai Pasa Parkban. Puskás lakásvásárlásáról, és óriási hiteléről épp kedd este írtunk részletesen. A politikus 103 millió forint bankhitelt kapott egy 120 millió forintos lakás megvásárlására 2009-ben. A svájci frankban felvett bankhitel a polgármester 2013-as vagyonnyilatkozatában már nem szerepel, helyette viszont feltűnik egy 76 millió forintos magánhitel.

Puskás a lakásáról szóló keddi cikk megjelenése után annyit közölt, hogy

"havi törlesztőrészlete 450 ezer forint, amit bankszámlakivonatokkal is tud igazolni."

Puskással foglalkozott az RTL Híradója is este. Pár órával később, szerdán éjfél után az V. kerület ügyeivel foglalkozó Város Szíve blog ezt írta:

"Elképesztő módon a ciklus utolsó, rendkívüli ülésén minden tisztségétől megfosztják az V. kerület egyik alpolgármesterét – ez a belvárosi önkormányzat csütörtöki testületi ülésére tervezett napirendekből derül ki."

Az V. kerület honlapján egyelőre nem érhető el a csütörtökre tervezett ülés napirendje. A Város Szíve blogon beszkennelt meghívóban valóban szerepel egy, az alpolgármester megválasztásával kapcsolatos napirendi pont T220/2014 számon. A címéből nem derül ki egyértelműen, hogy Puskást félreállítják. Ehhez képest a blog azt is tudni véli, hogy Puskás utódja Szentgyörgyvölgyi Péter lesz, akit a városüzemeltető cég éléről hívnak vissza ezért.

Puskás június közepén arról beszélt, hogy ősszel azért nem indul Rogán helyéért, mert

"Szijjártó Péter külügyminiszter-helyettestől kapott egy másik, ugyancsak megtisztelő felkérést."

Mi helyi fideszesektől hallottunk olyasmit, hogy az Eximbank környékén folytatná.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.