Kedves ebola, isten hozott Európában!

Egészségügy
2014 június 25., 04:29

Spanyol lapok úgy tudják, hogy megérkezett Európába az ebola, amitől az ember hány, hasmenése van, sőt ha nincs szerencséje, kívül-belül vérzik, aztán jó eséllyel (50-90%) szörnyű kínok között meghal.

A spanyol egészségügyi minisztérium megelőző intézkedéseket léptetett életbe, mert arra gyanakszik, hogy egy valenciai kórházban ebolával fertőzött pácienst ápolnak, aki egyébként kielégítő állapotban van. A tesztek még zajlanak, a minisztérium ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy senki ne essen pánikba.

Az ENSZ egészségügyi szervezete, a WHO szerint az ebola 1976-os felfedezése óta 1850 esetet regisztráltak, közülük 1200 volt halálos. Afrika nyugati részén megállíthatatlanul terjed a vírus, 2001 és 2003 között Gabonban és a Kongói Demokratikus Köztársaságban 302 ebolás esetről tudni, a fertőzöttek közül 254 meghalt.

(ABC.es)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.