Lakner Zoltán meleg

2014 június 25., szerda 18:46
550

lakner zoltán

Ő nyitja meg pénteken a Budapest Pride-ot, ebből az alkalomból írt a Facebookra egy posztot a homoszexualitásról és a melegek magyarországi helyzetéről.

Ebben többek között azt írja:

„Az se nagyon érdekel, mitől melegek a melegek: a melegség megélése mindig jobban érdekelt, mint a magyarázat. Nem kerestem felmentést saját magamnak sem, mert nincs mire. És nem kerestem a »vallomás«, pláne »bevallás« lehetőségét sem, mert nincs elszámolnivalóm ez ügyben senkivel. Élem az életem, melegként, családban, mert nekem így jó. Nem egy nagy dolog. Nem bujkálok.”

Ritka a honi coming out, azaz hogy valaki nyilvánosan felvállalja, hogy leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű vagy queer. Lakner a posztot így zárja:

„Nem leszek másmilyen, mint eddig. Egykor sok időmbe telt megtalálni önmagam, nem kezdem elölről :) Mégis fontos volt legalább ennyit mondani, hogy arra biztathassak: nem kell a sértéseket eltűrni. Nem áll melléd senki, ha nem állsz ki magadért.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt