Lezsák Sándor: A honismeretben nincs nemzeti minimum, csak maximum van

életmód
2014 június 30., 09:47
comments 40

A honismeretben nincs nemzeti minimum, csak nemzeti maximum létezik: mindig lehet kicsit mélyebben, jobban, hatékonyabban csinálni

jelentette ki az Országgyűlés alelnöke a Tájak - korok - életmódok a Kárpát-medencében - XLII. Országos Honismereti Akadémia megnyitóján, Kecskeméten. Lezsák Sándor a városháza dísztermében tartott eseményen mondott köszöntőben felidézte: a honismeret hőskora az 1970-es években volt a hazafias népfront védelmében, egyesek szerint aranykalitkájában. Mint mondta (mit mondta, leszögezte!):

„Ekkoriban a gyógyszerek mellett könyveket és gondolatokat is csempésztünk a határon túli magyarlakta területekre, hiszen a fejünk nem volt vámköteles.”

Nagy út vezetett ettől az időszaktól a hungarikum törvényig, de az utóbbi egyik legfőbb letéteményese is a honismereti mozgalom – húzta alá az alelnök. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.