Videóra vették az idősotthonban dolgozó Silvio Berlusconit

Rejtett kamerával videofelvételt készített a közmunkavégzésre ítélt Silvio Berlusconiról egy olasz fotóriporter (Stefano Apuzzo). Sikerült bejutnia a Cesano Bosconéban levő idősotthonba, ahol a volt olasz miniszterelnök közmunkázik.

A rossz minőségű videón Silvio Berlusconi fehér köpenyben az otthon szabadidőtermében ül egy kerekes székes idős beteg mellett, akivel röviden beszélget. A teremben mazurka-zene szól.

Apuzzo azt írta, hogy szerzett egy fehér köpenyt, és az alá rejtette a kamerát. Silvio Berlusconi szerinte „otthonosan mozog az otthonban a betegek között, akikkel kedvesen viselkedik, ajándékokat is visz nekik”. Berlusconit ismerve simán lehet, hogy a titkos videofelvételt ő maga rendelte meg.

A tavaly augusztusban adócsalásért jogerősen elítélt Silvio Berlusconi májustól jár a Cesano Bosconéban levő Szent Család otthonba, ahol idős és magatehetetlen betegeket gondoznak. A jobbközép Hajrá Olaszország (FI) elnökének hetente egy alkalommal négy órát kell dolgoznia az otthonban. Jó magaviselet esetén büntetését jövő év elejére tölti le. (MTI)