Magából kivetközve, a kamerák előtt bőgve kért bocsánatot a korrupt japán politikus

külföld
2014 július 02., 13:06
comments 102

Nonomura Rjutaro 47 éves képviselő Kobe városában tartott sajtótájékoztatót, ahol a résztvevők az eddigi legfurcsább bűnbánatnak lehettek tanúi. Nonomura azért készült bocsánatot kérni, mert magáncélra használt fel 3 millió jen (6,7 millió forint) közpénzt: különböző utazásokra költötte, fürdőkbe járt belőle, mindezt számla nélkül.

Japánban nagy hagyománya van a sajtó előtti nyilvános bocsánatkérésnek, de a képviselőt most eléggé elragadták az érzelmei, és kétségbeesett zokogásba kezdett, miközben ököllel verte az asztalt.

Közben meglehetősen összefüggéstelen mondatokat ismételgetett,

A kamerák az előadás egyetlen pillanatát sem mulasztották el, a felvételeken ilyen mondatfoszlányokat lehetett kivenni: "a parlament tagja lettem... (kiabál) Nem gondoltam másra, csak a társadalom megváltoztatására (sír)... Ez Japán! (kiabál) ...életemet kockáztattam (sír és kiabál), értik?"

A résztvevők egy részén a döbbenet, a másikon a kitörni készülő nevetés lett úrrá a három órás műsor alatt. A látványos bocsánatkérésről szóló videót szerda délutánig 730 ezer alkalommal nézték meg az interneten. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt