Sarkozy: Soha nem tettem olyat, ami ellentétes a köztársaság alapelveivel

külföld
2014 július 02., 17:37
comments 8

15 órán keresztül tartották őrizetben a hatósági eljárás alá vont Nicolas Sarkozy, volt francia elnököt. A gyanú szerint Sarkozy hivatali hatalmával visszaélve igyekezett értesüléseket szerezni a 2007-es választási kampánya gyanús finanszírozása miatt indított nyomozás állásáról. Állítólag:

mesés monacói állást ígért egy nyomozóbírónak, ha folyamatosan tájékoztatja őt a nyomozás eredményeiről.

A volt elnök a TFI francia csatornának adott interjút, amiben minden ellene felhozott vádat tagadott.

Soha nem követtem el olyan cselekményt, amely ellentétes lenne a köztársaság vagy a jogállam alapelveivel.

A hivatalos eljárás korrupció, befolyással való üzérkedés, valamint nyomozási titok megsértése miatt indult ellene. Szerinte a legsötétebb időket idézi, hogy politikai ellenfelei eszközként használják Franciaország igazságszolgáltatási rendszerét. Sarkozy mélységesen megdöbbent, mikor bevitték az ügyészségre. (BBC)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.