A Jobbik szavazói a legantiszemitábbak, de a többi párt támogatói sincsenek sokkal lemaradva

POLITIKA
2014 július 04., 13:03
comments 100

A Political Capital készített egy felmérést. Az eredményeket az alábbi két grafikon tartalmazza:

pcblog_20140704_o

 

A grafikonon látszik, hogy ugyan a Jobbik szavazói értenek leginkább egyet azzal az állítással, hogy a zsidók uralni akarják a világot, a baloldaliak között sincsenek kevesen, akik így gondolkodnak. A Jobbik szavazóinak 23 százaléka, a baloldalon pedig 21 százalék fogadja el teljes mértékben ezt az állítást. A Fidesznél viszont ez az arány csak 13 százalékos. Az állítással inkább egyetértők arányát nézve viszont már vitathatatlan a Jobbik elsősége, szavazóinak majdnem fele ért többé-kevésbé egyet ezzel az állítással. A felmérésből emellett az is kiolvasható, hogy összességében a Fidesz szavazói kevésbé antiszemiták, mint a baloldaliak.

Ide kattintva elérhető a teljes kutatás, sok szöveggel, sok számmal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.