Elismerte felelősségét a lépfenés húst használó cég vezetője

mezőgazdaság
2014 július 08., 10:45
comments 32

Elismeri felelősségét a lépfenével fertőzött húst megvásárló és azt a közétkeztetésben felhasználó Hableány Bt. igazgatója az ellene folyó eljárásban, jelentette be a férfi ügyvédje. Ábrahám Tamás a Hableány Kft. igazgatója elismeri, hogy hatósági bizonyítvány nélkül vásárolt marhahúst. Állítása szerint ugyanakkor ezt jóhiszeműen tette, annak tudatában, hogy állatorvos látta az árut.

Az ügyvéd elmondta, hogy  ügyfelét nem szándékosan elkövetett bűncselekménnyel, hanem ártalmas közfogyasztási cikk gondatlan forgalomba hozatalának vétségével gyanúsítják. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság két gyanúsított ellen folytat közvádas eljárást az ügyben.

Tiszafüreden a múlthéten lett rosszul több ember lépfenegyanús tünetekkel. Az illegálisan vágott marhákból származó fertőzött hús a közétkeztetésbe is bekerült. Az állatok gazdája tudott a betegségről, de inkább levágta a marhákat, húsukat pedig eladta. A fertőzött húsok egy része került a Hableány Bt.-hez, akik 88 gyerek étkezését látják el a nyári szünidőben. (MTI)

 

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.