Elismerte felelősségét a lépfenés húst használó cég vezetője

Elismeri felelősségét a lépfenével fertőzött húst megvásárló és azt a közétkeztetésben felhasználó Hableány Bt. igazgatója az ellene folyó eljárásban, jelentette be a férfi ügyvédje. Ábrahám Tamás a Hableány Kft. igazgatója elismeri, hogy hatósági bizonyítvány nélkül vásárolt marhahúst. Állítása szerint ugyanakkor ezt jóhiszeműen tette, annak tudatában, hogy állatorvos látta az árut.

Az ügyvéd elmondta, hogy  ügyfelét nem szándékosan elkövetett bűncselekménnyel, hanem ártalmas közfogyasztási cikk gondatlan forgalomba hozatalának vétségével gyanúsítják. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság két gyanúsított ellen folytat közvádas eljárást az ügyben.

Tiszafüreden a múlthéten lett rosszul több ember lépfenegyanús tünetekkel. Az illegálisan vágott marhákból származó fertőzött hús a közétkeztetésbe is bekerült. Az állatok gazdája tudott a betegségről, de inkább levágta a marhákat, húsukat pedig eladta. A fertőzött húsok egy része került a Hableány Bt.-hez, akik 88 gyerek étkezését látják el a nyári szünidőben. (MTI)

 

 

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.