Ötmilliós korrupcióval gyanúsítja az ügyészség az MSZP-s Hiszékeny Dezsőt

2014 július 10., csütörtök 8:43

Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta az Országgyűlés elnökénél Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését - közölte a Legfőbb Ügyészség kommunikációs és sajtóosztálya csütörtökön az MTI-vel.

A Legfőbb Ügyészség közleménye szerint vesztegetés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt kérték ki az MSZP-s politikus mentelmi jogát.

Hiszékeny Dezső a XIII. kerület országgyűlési képviselője, a gyanú azonban még korábbi, angyalföldi alpolgármesteri tevékenységéhez kapcsolódik. Az ügyészség annyit árult el, hogy egy vállalkozó megtudta, van egy olyan XIII. kerületi üzlethelyiség, amelynek a bérleti jogát az önkormányzat addig nyilvánosan nem hirdette meg, az használaton kívül van. 2013 januárjában Hiszékeny Dezső akkori alpolgármester - akinek a működési körébe tartozott a kerület üzlethelyiségeinek, lakásainak kezelése - közvetítő útján jogtalanul ötmillió forintot kért azért, hogy a vállalkozó megkaphassa az üzlethelyiség bérleti jogát. A pénz átadására viszont végül nem került sor.

Az ügyészség szerint Hiszékeny Dezső cselekménye vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntette megalapozott gyanújának megállapítására alkalmas.