Nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek az olyan civil szervezetek, amik nem nyaliznak folyton a kormánynak

Ha valakinek igazán jól áll, hogy a politika és a civil szervezetek összefonódása miatt háborogjon, akkor az a békementes csapat. Tudják, többek közt a közpénzekkel is szépen kisraffírozott CÖF/CÖKA szervezi azokat a bátor meneteket a hatalom mellett évek óta Széles Gáborral, Bayer Zsolttal és a többiekkel. Szóval ha valahol, hát akkor náluk tudják, hogy milyen kényesen kell egyensúlyozni civilként, nehogy összemossanak egy szervezettet egy politikai  erővel.

Ebből a pozícióból adtak ki ma közleményt, amiben előkerül az Ökotárs Alapítvány, a Norvég Civil Alap, az Átlátszó és egy defektív iroda is.

"A CÖF-CÖKA nem engedheti becsületes civil közösségének besározását. (...) Most, amikor az amerikai lehallgatási botrány egyre jobban nyugtalanítja az európai civil társadalmat, a külföldi pénzek beáramlása és felhasználása kapcsán szükségesnek látjuk a nemzetbiztonsági ellenőrzéseket is. (...) Kérjük megvizsgálni a 20-40 millió forintot elnyert szervezetek külföldről érkező pénztámogatásainak szerződéses hátterét, a bértollnokoknak kifizetett összegek adózását. A CÖF-CÖKA érdekelt a vizsgálatokban, mert lelepleződhet az álszent, esetlegesen idegen érdekek szolgálatát vállaló civil szervezetek képmutatása. Láthatóvá válik az ellenzéki erők anyagi bázisa. Öntsünk tiszta vizet a pohárba."

Illetve:

"Az Ökotárs Alapítvány több pályázó szervezetnek nyújtott 20-40 millió forint közötti támogatást. Ezek a szervezetek az ellenzéki pártokhoz kötődésüket azzal igazolták, hogy a támogatással elnyert pénzekből folyamatosan támadták a regnáló kormányt, és a polgárság többségi támogatását bíró civil közösségeket, kiemelten a CÖF-CÖKA-t. Ők az ellenzéki internetes médiumok működtetői, akik hamis állításaik alátámasztása érdekében oknyomozó újságírásra hivatkozva nem bejegyzett "defektív" irodákat működtetnek. Nem riadnak vissza hamis bizonyítékok közreadásától sem."

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.