Dirk Gerkens: Az állam olcsón felvásárolná az RTL-t, vagy kiütné a piacról

A Financial Times és a Washington Post is írt az RTL Klub elleni reklámadóról.

Dirk Gerkens, a magyar RTL-csoport vezetője azt mondta: az RTL Klub maradt az utolsó jelentős független tévécsatorna, és a kormány célja egyértelműen az, hogy az állam olcsón felvásárolja a csatornát, vagy kiüsse a piacról.

dirkg

Gerkens azt mondta:  az anyacég nem akarja eladni a csatornát, és megvédi az érdekeit. Hogy hogyan, nem derült ki, de egyszerre 3 ügyvédi irodával dolgoznak az ügyön.

A lap a kormányt is megkérdezte: a kormányszóvivő szerint az új adó nem diszkriminatív, és nem sérti a sajtószabadságot, a kormány célja a közteherviselés igazságossága, az RTL Klub pedig politikai célokra használja a műsorait.

Gerkens a Washington Postnak is nyilatkozott, mint mondta, sok hirdetőjük átment a TV2-höz, aminek az új tulajdonosai Fidesz-közeli üzleti körökhöz kapcsolódnak.

De rossz precedenst szülne, ha engedve a kormánynak feladnák a piacot. Gerkens hasonló törvényt nem tudna elképzelni egyetlen más uniós országban sem. (Index)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.