Bocsássatok meg, ha tudtok. Sajnáljuk. Moszkva

külföld
2014 július 22., 06:30
comments 62

A moszkvai holland követség előtt járőkelők tesznek le virágokat és kis emléktárgyakat, hogy így osztozzanak a gyászban és emlékezzenek az MH17-es járat 298 utasára. Az utasok közel kétharmada, 198 fő holland állampolgár volt. Bár Oroszország tagadja bárminemű részvételét az utasszállító lelövésében, a virágokat elhelyezők nem mindig képviselik ezt az álláspontot. Vannak gyerekrajzok, amiken olyan felirat áll, hogy

a gyerekeknek nem kellett volna meghalniuk.

Illetve olyan kártyák, amiken az áll, hogy

Szégyelljük magunkat, osztozunk a gyászban.

A legtöbb gyászlap azzal a mondattal ér véget, hogy

bocsássatok meg nekünk.

A CNN beszélt pár emlékezővel, akik elmondták, hogy Oroszországnak vissza kellett volna fognia magát a Kelet-Ukrán kérdésben és nem mindenáron, és mindennel támogatni a szakadárokat. Többen kiemelték, hogy nem az a fontos, hogy ki indította azt a rakétát, ami lelőtte a gépet hanem, hogy Oroszország terroristákat támogat, és ez megengedhetetlen. A járókelők nagy része bízik benne, hogy ez a tragédia a térségben a békét és nem a konfliktus további mélyítését hozza majd el. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.