Orbán Viktor nem hajlandó nyilvánosan vitázni Washingtonban, lemondták a programját

2014 július 24., csütörtök 8:13
409

Októberben Amerikába utazik Orbán Viktor, de ezúttal nem vébédöntőt nézni, hanem New Yorkba és Los Angelesbe. A Népszabadság úgy tudja, Washington is szerepelt az eredeti útitervben, de Orbán végül kihagyja az amerikai fővárost.

Egyrészt mert nemhogy a Fehér Házban nem fogadnák, hanem a külügyminisztériumban is legfeljebb csak helyettes államtitkári szinten. Másrészt pedig mert a Georgetown Egyetem, ahol előadást tartott volna, ragaszkodott ahhoz, hogy utána egy nyilvános vitára is sor kerüljön. Ebbe viszont a magyar fél nem volt hajlandó belemenni.

A Népszabadság arról is ír, hogy a Fellegi Tamás által vezetett washingtoni lobbicsoport, a Magyarország Kezdeményezések Alapítványa meghívott Budapestre egy volt kongresszusi képviselőkből és egyéb szakértőkből álló csoportot. Ők viszont azért mondták le az augusztus végére tervezett programot, mert túl keveset találkozhattak volna ellenzéki politikusokkal.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt