Sehová sem költözik a világ legszomorúbb jegesmackója

ÁLLAT
2014 július 24., 15:15
comments 12

Arturo a 29 éves jegesmedve 21 éve lakik a mendozai állatkertben, Argentínában. Csak piciny beton kuckója van és a nyári negyven fokos meleg elől egy mindössze 50 centi mély medencébe csobbanhat. Csoda, hogy ezután a kép után kikiáltották a világ legszomorúbb állatának?

photo_camera Arturo maci Argentína egyetlen jegesmedvéje, Mendozában él, Buenos Airestől 1050 km-re délre (Fotó: AFP / Andres Larrovere)

Volt egy társa, Pelusa, de ő két éve meghalt. De hiába a hatalmas összefogás Arturóért, hiába írták alá 675000-en a petíciót, és hiába üzent még Cher is az argentin elnöknek. Arturo marad az állatkertben. Az igazgató a Vice-nak csütörtökön erősítette meg a szomorú hírt, és három indokot mondott, hogy miért döntöttek így:

  1. Arturo már öreg. Nagyon. Nem bírná az utazást.
  2. Arturo nagyon jóban van a gondozójával. Ha ez nem is látszik rajta.
  3. Arturo már ötödik generációs fogságban született medve és igazából már megszokta a klímát.

Arturo :((((((( (Vice)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.