Hűtlen kezelés lehet a debreceni képviselők floridázása

2014 augusztus 3., vasárnap 11:37
28

Nyilván nem az a legfőbb tanulsága az ügynek, hogy ha itthon azt mondod, hogy Floridába mész egy konferenciára, akkor ne posztold ki a Facebookra, hogy valójában csak koktélozni, napozni és horgászni mentél ki, de mégis:

ha kiutazol Floridába egy konferenciára ne posztolj képeket, ahogy koktélozol, napozol és horgászol.

Mert akkor mindez a hűtlen kezelés bűntettének, és a közérdekű adattal visszaélés vétségének gyanúját kelti.

Tavaly novemberben népes debreceni delegáció utazott egy floridai energiakonferenciára. Az utazáson az önkormányzat és számos városi cég vezetői, így György Zoltán, a DH-Szerviz ügyvezetője, Litauszki Róbert, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, Csonka Tibor, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezérigazgatója, néhány hivatalnok, valamint Pajna Zoltán alpolgármester is részt vettek. A konferencia szervezői a magyar delegációról mit sem tudtak.

Aztán amikor kirobbant a botrány, a jegyző és a város vagyonkezelő holdingjának a vezérigazgatója azt mondta, hogy bár az út eredetileg hivatalos utazásnak indult, de "az utolsó pillanatban magánút lett belőle", így a fejeként 700 ezer forintos költséget a résztvevők a saját zsebükből fizették.

Az ügyben az Együtt-PM helyi politikusa,  Káposznyák István tett büntetőfeljelenést áprilisban, de a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, majd a hajdú-bihari főügyészség is elfogultságot jelentett be. Ezután került az ügy a szabolcsi hatóságokhoz.

Az Együtt-PM közleménye szerint Káposznyákot a napokban arról tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség, hogy „a feljelentésben megjelölt magatartás a hűtlen kezelés bűntettének, és a közérdekű adattal visszaélés vétségének gyanúját kelti”. Az elsőfokú ügyészi feladatok ellátására Nyíregyházi Járási Ügyészséget jelölték ki.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt