Seszták: Ezek a támadások kétségbeesett emberek reménytelen próbálkozásai

POLITIKA
2014 augusztus 04., 05:34
comments 64

Úgy tűnik az állítólagos Simicska-Seszták harc újabb szintet ugrott: a kormányoldal rádöbbent, hogy még mindig van egy hozzájuk lojális napilap, a Századvég által tulajdonolt Napi Gazdaság. Lett is benne egy Seszták interjú.

A miniszter elsőként elmondja, hogy a MÁV főnököt, Dávid Ilonát a helyén hagyta, de megkérte, hogy készítsen augusztusra egy tervet, hogy lehet változásokat bevezetni a vasúttársaság struktúrájában. Következő lépésnek Seszták az MVM-et nevezte meg, itt is várhatóak személyi változások, de a fővonal a cégcsoport teljes állami kézbe helyezése. Hogy miért kell az állami cégeket átnézni, átszervezni, mikor nem is volt kormányváltás?

Látnunk kell, hogy mit vettünk át. Az üzleti életből érkező emberként nekem ez a lehető legtermészetesebb folyamat.

Seszták szerint a nyár végére mindenhol lezajlik az átvilágítás és az alsóbb vezetői szintek rendezése is. Az MKB Bank után az állam a Bombardier MÁV Kft.-t fogja megvenni, de a miniszter szerint

lehetnek még olyan akvizíciók, amelyek a költségvetés módosítását igényelhetik.

4_sesztak_miklos_kdnp_fejlesztesi_miniszter_1

És a lényeg:

Az elmúlt időszakban önt ért támadások nem a munkáját, inkább a személyét érintették. Nem tart attól, hogy ezek akár a kormány által kitűzött célok megvalósítását akadályozhatják?

– Ezek a támadások kétségbeesett emberek reménytelen próbálkozásai, hogy letérítsék a kormányt arról az útról, amelyen elindult. Az ilyen kísérletek a múltban sem vezettek sikerre és most sem fognak.

(Napi Gazdaság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.