Hét nemzetközi fogadóoldalt blokkol jelenleg az adóhatóság

Tiltott szerencsejáték-szervezés miatt kezdte el letiltatni a NAV a külföldi fogadóoldalakat. Még a focivb idején jelentették be, hogy lépni fognak, de adtak bőven kifutást a világbajnokság végéig. A magyar interszolgáltatók a NAV kérésére jelenleg ezt a hét oldalt blokkolják:

Forrás: NAV

 

Hogy miért pont ezeket, az a tájékoztatásból nem derül ki.

A bwin elkezdte értesíteni az ügyfeleit. A levélben azt írják, hogy a tiltás uniós jogot sért, mivel nekik van engedélyük az EU-tól. Hivatkoznak a szolgáltatások szabad áramlására és arra, hogy az Európai Bizottság állítólag figyelemmel kíséri a történteket.

bwinlevel

 

Mint korábbi cikkünkben írtuk: a tiltást egy 2005-ös törvény teszi lehetővé, ami egyébként félmillió és 10 millió forint közötti összeggel teszi büntethetővé azokat a bankokat, amelyek sportfogadásból származó pénzeket utalnak át.

Egy ilyen törvény elvben sérti az EU-nak a szolgáltatások unión belüli szabad áramlására vonatkozó irányelveit, a magyar állam viszont arra hivatkozik, hogy

az EK szerződés közrendi vagy közbiztonsági okokból engedi a másik tagállamból eredő szerencsejáték szervezés és annak reklámozása korlátozását.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.