Gyúrj vaginára mobillal!

Egészségügy
2014 augusztus 11., 07:13
comments 20

A legszexistább appok a világon. Mobilalkalmazások vaginához. Hüvelyerősítő gyakorlatokat végezhetsz velük és a hozzátartozó kütyükkel, és, hogy ne unatkozz eközben, videojáték is készült a Kegel-gyakorlatokhoz: a belső izmaiddal irányíthatsz egy figurát a telefonodon.

Felesleges baromságnak tűnik? Nem az.

Bizony, intim tornát a 21. században egy nyomáserősséget érzékelő felhelyezhető vevőegységgel és egy bluetooth jeladóval sokkal hatékonyabban lehet végezni. A félreértések elkerülése végett: ez egy egészségügyi vagy sporteszköz, nem vibrátor, bár nem kizárt, hogy használójának az erősítés tudatán kívül más örömökben is része lehet a használata közben.

Miért is kéne bárkinek ilyesmi?

Az úgynevezett intim torna itthon tabutémának számít, pedig előbb vagy utóbb szinte minden nőt érintő problémát orvosol. A vaginális szülés normális velejárója az izmok valamilyen mértékű megnyúlása, sőt, maga a terhesség miatt és a korral is veszítünk ebből a feszességből is. Idővel mindenünk kicsit jobban megereszkedik, miért pont a hüvely izomzata lenne örökké olyan, mint 18 éves korunkban volt?

Az tehát, hogy kinek mikortól érdemes edzenie egyéni adottságoktól is függ. Kinek milyenek alapból a kötőszövetei, szült-e hüvelyi úton, hányat, milyen nehezen, edzi-e medencetáji izmait rendszeresen, sőt, a hormonális változások is számítanak.

A Kegel-gyakorlatok elsajátítása nagyon egyszerű, gyakorlása pedig alapesetben nem igényel segédeszközt. Azért persze akad hozzá jónéhány egyszerű és régóta használt kellék. A gésagolyók sem utolsó gyakorlóeszközök, ha piszkosul erős hüvelyizomzatra gyúrsz, de létezik többféle hüvelyi súly is, amelyeket a belső izmok segítségével kell a megtartani, és már korábban is volt olyan kütyü, (bár nem vezeték nélküli kiadásban), ami azt mérte, mekkora erőt fejt ki valaki intim szorításával.

Az új appok pedig azért érdekesek, mert a segítségükkel azonnali a visszajelzés arról, hogy megfelelően csinálja-e a gyakorlatot valaki, sőt a fejlődés is szépen követhető. Mintha csak egy futóalkalmazás lenne.

A jelenlegi közvélekedés az intim tornáról sajnos olyan, mintha ott csak szülészeti katasztrófák túlélőinek szerveznének gyógytornát, nem pedig egy normális, hétköznapi dolog lenne ezen izmok edzése vagy egy ehhez használható kiegészítő, mint mondjuk egy kézerősítő gumikarika, vagy egy súlyzó.

Lehet persze szex közben is edzeni, akkor is megvan a motiváció és a visszajelzés, de érdemes ezen alkalmak mellett is sort keríteni az izmozásra. Módszer és segédeszköz választék szerintünk van, ha valaki szeretné elkezdeni. A kérdés sokkal inkább az, tudják-e a nők, hogy érdemes ezzel foglalkozni. Ha pedig tudják, hogy szükségük van a hüvelyizomzatuk fejlesztésére, vajon mennyire szégyenkeznek emiatt.

Erről a problémáról azonban nem beszélünk. Nem nagyon láttunk rendes felmérést, statisztikát arról, hogy hány frissen szült anya, fiatal és egészséges nő pisil be egy tüsszentéstől vagy nevetés közben a medencetáji izmok gyengesége miatt. Miért? Hát lehet, hogy jobb ezt tabunak megtartani, mert úristen, még megtudják a nők, és nem szülnek majd rendesen?

Csak keveseket kérdez meg a nőgyógyász a Magyarországon a WHO ajánlásával homlokegyenest ellenkező módon rendszerint gátmetszéssel végződő első, vagy akár a többedik szülés után arról, van-e ilyen problémája. Még kevesebben lehetnek azok, akik maguk kérnek segítséget. Szülés után mindenkinek pont olyan jó a szex mint korábban, sőt....! De legalább a gyerek egészséges.

Nem beszélünk erről, pedig elérhetőek, közismertek és általánosan használtak lehetnének a rekreációs módszerek és eszközök. Mindenki örömére.

Gondoljatok csak bele, milyen csodálatos választék van a férfi erekció létrehozására és fenntartására, miközben az enyhébb esetekben csak a szűkebb hüvelyért (és a jobb, örömtelibb szex érdekében) végzett intim torna cikinek számít. Szerintünk nem az.

Mindent összevetve nekünk tetszett az app és szép a hüvelybe helyezendő cuccok is, bár ránézésre hétköznapi használatra nem feltétlenül tűnnek kényelmesnek, de az is lehet hogy ebben tévedünk. Akinek kell, ne szégyellje, használja ezeket. Ha a péniszpumpa és implantátum vagy akár a Viagra nem szégyellnivaló segédeszköz, hanem kétmilliárdos üzlet, akkor a nők is megérdemelnek ennyit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.