Csak az elmúlt félévben tíz orvost ment külföldre a szegedi klinikáról

Egészségügy
2014 augusztus 15., 06:53
comments 49

A szegedi klinikáról 2014-ben eddig 10 orvos ment külföldre. Pávics László megbízott elnökhelyettes szerint ez nem okoz még fennakadást, de a tendencia ijesztő. A legkedveltebb kivándorlási célpont jelenleg Németország, tavaly 195 magyar orvos talált ott munkát. Egy pályakezdő doktor ma Magyarországon 170 ezer forintot keres, ott másfél milliót.

Az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetben 70 orvos dolgozik, közülük tavaly négyen mentek el külföldre, akiket nem is tudtak pótolni, mert nincsen jelentkező. A traumatológián a legnagyobb a hiány, ott eleve csak 20 százalékkal kevesebb az álláshely, mint amennyit a minimumfeltételben megszabtak. Főleg szakorvosok távoznak, a helyükre csak két rezidensi állásra jelentkező volt, de egy innen is visszalépett. (Délmagyar.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.