Az MSZP jelöltjeivel szemben indít jelölteket a XIII. kerületben az Együtt-DK-MoMa

POLITIKA
2014 augusztus 16., 12:28

Szombaton jelentette be a Demokratikus Koalíció, az Együtt-Párbeszéd Magyarországért és a Bokros-féle Modern Magyarországért Mozgalom (MoMa), hogy közös listán indulnak és közös jelölteket állítanak az októberi önkormányzati választáson a főváros XIII. kerületében

Mindezt azért, mert az MSZP-vel nem tudtak megegyezni  az egyéni képviselő-jelölti helyek elosztásáról, mivel a szocialisták az utolsó pillanatban módosították a majdnem kész megállapodást.

Ugyanakkor külön polgármester-jelöltet nem állítanak, hanem az MSZP-s Tóth Józsefet támogatják.

Minderről Gréczy Zsolt szóvivő beszélt, aki elmondta azt is, hogy arra törekedtek, minden ellenzéki erő részt vegyen a megállapodásban, de az LMP és a Liberálisok (:D) elutasították az ajánlatot, az MSZP pedig eleinte elfogadhatatlan feltételeket szabott. A szocialisták először mind a 15 egyéni körzetben a saját jelöltjüket akarták indítani, majd a tárgyalások végén 9-3-3-ra változott az MSZP, DK, Együtt-PM arány. Ezt változtatták meg az utolsó pillanatban a szocialisták 11-2-2-re, ami nem tükrözte az európai parlamenti választások eredményét, amin együttesen 31 százalékot ért el a kerületben a DK és az Együtt-PM.

A most megkötött megállapodás szerint 7-7 egyéni jelöltet indít a DK és az Együtt-PM, illetve egyet a MoMa.

Ezen kívül etikai megállapodást kötnek az MSZP-vel, ami szerint egymás ellen nem kampányolnak, mert nem ellenfelei egymásnak, csak demokratikus alternatívák.

Szabados Péter, a PM képviselője kiemelte, hogy a baloldal 20 százalékkal erősebb a kerületben, mint a Fidesz, ezért arra számít, hogy a demokratikus ellenzéki pártok mind a 15 egyéni körzetben győznek. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.