Szükségállapotot vezettek be az USA egyik államában a szintetikus marihuána tömeges túladagolása miatt

Maggie Hassan, New Hampshire állam kormányzója azután rendelte el a szükségállapotot, hogy 44 ember adagolta túl magát a szintetikus marihuána-termékekkel Manchester körzetében.

A terméket simán áruházakban lehetett kapni, Smacked márkanév alatt futott. A rendőrség három boltot is talált, ahol lehetett kapni belőle, a tulajdonosok engedélyeit már vissza is vonták. A szintetikus kábítószert rágógumi ízesítésű kiszerelésben árulták, ami különösen veszélyessé teszi, hiszen a fiatalok így még könnyebben rátalálnak.

Lefoglalt szintetikus drogok ( Brendan Hoffman/Getty Images)

Legkevesebb húsz ember került kórházba a szintetikus drog elszívása után. Letargikus állapotban voltak, felgyorsult a szívverésük, és rohamok is előfordultak.

A K2 és spice néven is ismert szintetikus marihánának szinte semmi köze az organikus verzióhoz, viszont sokkal veszélyesebb annál. Az agyra kifejtett hatása jóval ártalmasabb és kiszámíthatatlanabb, viszont mivel könnyebben előállítható, ezért meglehetősen elterjedtnek számít, főleg a fiatalok keresik. Pedig még azokban az államokban is tiltva van, ahol már a természetes marihuánát legalizálták.

A mostani esetben senkinek nem lett komolyabb baja, de tavaly fordult elő haláleset is Kaliforniában szintetikus fű miatt. (Buzzfeed)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.