Akkora balhé lett a Szilágyi körül, hogy emberminisztérium adott még egy évet az igazgatónak

politika
2014 augusztus 19., 17:59
comments 31

Óriási botrány lett belőle, mikor az emberminisztérium érvénytelenítette az I. kerületi Szilágyi Erzsébet Gimnázium igazgatójának, Bajkó Judit vezetői pályázatát. Bajkó hosszú évek óta vezette az iskolát, az ország egyik legjobb suliját csinálta meg belőle. Pályázatát 47-1 arányban támogatta a tantestület és a szülők is, de a kerület fideszes vezetése is mellette volt.

Ehhez képest augusztus elején az emberminisztérium indoklás nélkül érvénytelenítette az igazgatói pályázatot. A tantestületben sokan arra gyanakodtak, hogy ez pitiáner bosszú az igazgatónő ellen, mert a szilágyis diákok és tanárok egy része hangosan tiltakozott a közoktatás központosítása ellen.

Az igazgatónő mellett tüntetést szerveztek, amit aztán az ő kérésére nem tartottak meg, petíció is indult azért, hogy az iskola élén maradhasson.

Most nagyon úgy néz ki, hogy a szülőknek sikerült meggyőzni az emberminisztériumot, hogy ne csinálják ki az igazgatót. A Szilágy Facebook oldalán ez a poszt jelent meg pár órája:

BAJKÓ JUDIT IGAZGATÓ ASSZONY KÖZLEMÉNYE:
Az Iskolaszék és a szülői szervezetek által kezdeményezett egyeztetés eredményeként a következő tanévben is a Szilágyi Erzsébet Gimnázium vezetőjeként fogok részt venni az iskola életében, amint arról ma a minisztériumban személyesen tájékoztattak.
Köszönöm mindenkinek, aki támogatta, hogy együtt folytassuk a megkezdett munkát.
Ugyanakkor nyomatékosan kérek mindenkit, hogy segítsen biztosítani a tanévkezdés feladataihoz szükséges nyugalmat.
Továbbra is szeretettel várjuk a Szilágyihoz tartozókat – régi tanítványainkat és a kedves szülőket is – az év nagy iskolai rendezvényeire: az Erzsébet hétre, a karácsonyi koncertre, a szalagavató bálra, a ballagásra.
Köszönöm a megtisztelő bizalmat.
Bajkó Judit

Ez azt jelenti, hogy az igazgatónő pályázata érvénytelenítése után megbízottként folytathatja a munkát még legalább egy évig.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.