Kertész Imre mellett Tormayért és Wass Albertért rajongó, Kertész ellen kikelő irodalomtörténészt is kitüntetett a kormány

KULTÚRA
2014 augusztus 19., 8:33
comments 196

Múlt héten derült ki, hogy az egyik legnagyobb adható kitüntetést, a Szent István Rendet adja Orbán Viktor előterjesztése után Áder János Kertész Imre Nobel-díjas írónak augusztus 20-án.

A Literára azóta felkerült, hogy a nemzeti ünnep alkalmából milyen kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át hétfőn Balog Zoltán miniszter a Pesti Vigadóban. A kitüntetettek között van Takaró Mihály irodalomtörténész, a hazai kvázi-szélsőjobboldali irodalom egyik legnagyobb ideológusa. Takaró sok munkát fektetett abba, hogy Wass Albert, Nyirő József és Tormay Cécile műveit a szélesebb olvasóközönséggel megismertesse. Takaró politikailag leginkább a Jobbikhoz köthető, a párt rendezvényein tartott már előadást Horthyról is, Dúró Dóra 2013-ban pedig arról beszélt tavaly, hogy ha nyernek a választásokon

"Takaró Mihály irodalomtörténész és más civilek tiltakozásának szellemében valóban nemzetivé teszi az alaptantervet".

Takaró az alábbi felvételen pedig arról diskurál az Echo Tv műsorvezetőjével, hogy akkor Kertész Imre egyáltalán magyar-e: 

Ezen a videón pedig arról folyik némi szavalás után a beszélgetés, hogy pokolra jut-e Petri György és ember-e egyáltalán Spiró György:

Hétfőn a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át. (via Örülünk Vincent)

Javítás: elsőre Pörzse Sándornak néztem az Echo Tv műsorvezetőjét, és helytelenül feliratoztuk a videót, a hibáért elnézést kérünk. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt