A Fox News műsorvezetője eléggé felhúzta magát azon, hogy műsorában Fergusonnal foglalkoznak, miközben épp kivégeztek egy amerikait a dzsihádisták

külföld
2014 augusztus 21., 12:27
comments 63

Megyn Kelly éppen James Foley tragikus kivégzéséről beszélgetett vendégeivel a jobboldali tévécsatornán, amikor megszakították a műsorát, mert Fergusonból élőben jelentkeztek be az újabb összecsapásokról.

Bár csak a kép ment el, a hang maradhatott, Kellynek ez nem volt elég, és megakasztotta beszélgetőtársát.

"Pillanat. Úgy néz ki, valami történt Fergusonban. De mi valami fontosról beszélünk itt, szóval legalább ketté oszthatnátok a képet. A tüntetők és a rendőrök összecsapnak megint, megint összecsapnak. De mi itt a halálról beszélünk, egy amerikai halálról, akit lefejeztek."

- akadt ki élő adásban.

Kelly aznap egyszer már felhúzta magát a fergusoni eseményeken, élesen kritizálta Missouri kormányzóját, Jay Nixont, amiért közleményében azt írta, hogy a rendőr, aki fényes nappal lelőtte a fegyvertelen 18 éves fiatalt, Michael Brownt, határozott vádemeléssel kell szembenézzen.

Kelly szerint a kormányzó felelőtlen és felháborító közleményt adott ki, amivel egy tűzvihart szabadít ki, előre bűnösnek nyilvánítva a rendőrtisztet, még mielőtt bármiféle vizsgálat lefolyhatott volna.

Régóta a Fox egyik leghatározottabb hangjának számít, legutóbb tavaly decemberben lett körülötte kisebb botrány, amikor arról beszélt, hogy a Mikulás fehér. Másik kedvelt témája, hogy ellenzi a kései abortuszok elvégzését akkor is, ha azokat egészségügyi okok indokolják. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.