Gattyán Luxemburgban már nem kötelezi embereit szektás továbbképzésre

életmód
2014 augusztus 21., 12:47
comments 120

"A 2,5 éve kezdődött tréningezési folyamat eljutott arra a szintre, amikor már minden munkatársunk rendelkezik az EOS rendszer alapjainak ismeretével. A következő lépés eléréséhez viszont már szükség lesz ahhoz, hogy a munkatársak is befektessenek a fejlődésbe, akár anyagi formában is."

Így indokolt Czéró László, a Docler Holding főnöke, mikor a változásról érdeklődtünk. Egyes docleres dolgozók szerint nem csak ez állhat a háttérben: amit a magyar viszonyokon szocializálódott munkaválallók még lenyelnek egy munkaadótól, azt a luxemburgiak nem feltétlenül.

Kb. vudu orosz alapokon

EOS (Expert-Operator System) módszert talán ezoterikus személyiségfejlesztő tréningként lehet jellemezni. Alapjai egy orosz gurutól, Borisz Zolotovtól származnak. Tudják, ő az a típus, aki puszta kézzel gyógyítja a rákot, és gondolatainak erejével egyszerre 30 nőnek okoz orgazmust.

Ha minden igaz, akkor ezzel a vajákos emberrel találkozott Lengyel Sándor, Gattyán középiskolai jó barátja, és együtt találták ki az EOS-t.

Lengyel aztán megismertette a módszerrel Gattyánt. Őt annyira beszippantotta a dolog, hogy nemcsak saját sikereit tulajdonította részben a tréningeknek, amikre egyébkén édesanyját is járatja, de a cégeinél is bevezette egyfajta szervezetfejlesztési céllal. Az EOS saját oldala szerint fizetésemelés jár a docleres dolgozóknak, akik sikeres vizsgát tettek.

Magát a módszert elég nehéz leírni. Április elején volt egy sajtóbejárás az EOS Normafán található központjában. Ott ugyan megpróbálták elmagyarázni, hogy pontosan mi ez, és miért halálosan tudományos, de nem győztek meg.

Luxemburgban az alkalmazottak nem szeretik, ha fogdossák őket

Úgy tudjuk, néhány hete arról tájékoztatták a docleres dolgozókat, hogy a továbbiakban nem kell részt venni az EOS foglalkozásokon, és vizsgákat sem szerveznek.

Írásban befelé is azt kommunikálták, hogy a tréningek sikeresek voltak, mindenkinek a személyisége nagyon jól fejlődött, és hogy a jövőben is támogatja a Docler a képzéseket, de mostantól némi önrésszel anyagilag is be kell szállnia annak, aki tanulni akar.

Több munkatárs szerint viszont az EOS-képzések feszültségeket okoztak a cégnél, különösen a nem magyar munkavállalók között, és ez is szerepet játszhatott benne, hogy mostantól nem járatják őket.

Az EOS oktatások szerves része például a fizikai kontaktus a résztvevők között. Már itthon is volt, aki ezt kellemetlennek érezte, de luxemburgi munkatársak közül ez többeknek elfogadhatatlan volt.

Problémát okozott az is, hogy egyes kollégák nem vették jó néven, hogy a céges rendezvényeken, illetve az EOS foglalkozásokon felvételeket készítettek róluk. Ez is vitákhoz vezetett a munkatársak és a cégvezetés között.

Természetesen figyelünk, figyeltünk a munkatársak visszajelzéseire, részben ez alapján alakítottuk eddig is a tréningeket. A mostani változások is részben ilyen visszajelzéseknek köszönhetően történtek -

mondta ezzel kapcsolatban Czéró László.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.