Nyomoz a rendőrség az Ökotárs Alapítványnál

politika
2014 augusztus 23., 04:34
comments 33

Hűtlen kezelés gyanújával, ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az Ökotárs Alapítvány által koordinált Norvég Civil Támogatási Alap pénzosztásával kapcsolatban írja a Magyar Hírlap. Csepreghy Nándor helyettes államtitkár azt mondta, hogy nem a kormány jelentette fel az Ökotárst.

Valóban, feljelentést egy belvárosi fideszes tett.

Az Ökotársnál előbb az ügyészség kezdett vizsgálódni, majd júliusban feljelentés kiegészítést rendeltek el. Mindez azután történt, hogy Lázár János még áprilisban ment neki a norvég pénzeket szétosztó szervezetnek, amit aztán követett a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal májusi ellenőrzése.

Közben a Hír24 úgy tudja, hogy a magyar kormány izmozása nem volt sikeres: a Norvég Alap pénzeinek elosztásánál visszatértek a korábbi, kifogásolt, rendszerhez. Úgy ahogy, a norvégok szerették volna. A norvég nagykövetség szerint a KEHI-vizsgálatot is be kéne fejezni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.