Hahó, csajok! Készül a körömlakk, ami elárulja, ha éppen eszméletlenre akarnak drogozni!

tudomány
2014 augusztus 25., 05:26
photo_camera Stig Nygaard / Flickr CC BY 2.0

Megoldás születhet a magyarul szemérmesen randidrogoknak nevezett, az angol eredetiben nemierőszakdrognak hívott problémára! A North Carolina State university anyagtudományi és tervezési tanszékének négy hallgatója most egy olyan körömlakkon dolgoznak, ami

elszíneződik,

ha GHB-val, Rohypnollal, Xanaxszal vagy más, az áldozatok elkábítására használt népszerű droggal érintkezik.

Az Undercover Colors (Fedett Színek) névre keresztelt cégük úgy reklámozza magát, mint "az első divatcég, ami erőt ad a nőknek a szexuális támadások megelőzéséhez".

Azt mondják, hogy a céljuk olyan technológiák fejlesztése, amivel a nők megvédhetik magukat. Első termékük, a körömlakk azért jó, mert a nők diszkréten belemárthatják ujjukat az italukba, így ellenőrizve, hogy nem kevert-e bele valaki valamit.

A cégbe egy befeketető máris befektetett százezer dollárt, és még egy állami vállalkozóversenyen is nyertek 11,250-et.

A négy egyetemista - yler Confrey-Maloney, Stephen Gray, Ankesh Madan és Tasso Von Windheim - azért fogott bele a projektbe, mert mind ismernek valakit, aki erőszak áldozata lett. (Via Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.