Szálasi volt az utolsó törvényes miniszterelnök

videó
2014 augusztus 25., 03:58
comments 436
  • Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármester ismét a figyelem középpontjába került, amikor nemrég Simon Peresz-, és Benjamin Netanjahu-bábukat akasztott fel a főterén.
  • Nem sokkal korábban a Budapest Pride ellen akciózott.
  • Meglátogattuk a polgármestert, aki elmesélte találkozását a szabadkőművesekkel, elmondta, mi a legfőbb vágya, és azt is, mit gondol Szálasi Ferencről.
  • Az interjú közben megkérte a polgármesteri hivatal egyik munkatársát, hogy ő is rögzítse a beszélgetést.
  • Érpataki riportunk első része.
  • Készítették: Ács Dániel, Botos Tamás, Plankó Gergő.

Orosz Mihály Zoltán természetesen nemcsak provokatív köztéri performanszok szervezője és szereplője, hanem egy 1800 fős település vezetője is egyben, akit már többször megválasztottak, és az őszi választáson is jó eséllyel indul.

Az általa bevezetett rendteremtő program, az érpataki modell (erről többek között itt olvashat) gyakori hivatkozási alap, elsősorban szélsőjobboldali politikusok és szervezetek körében. Azzal, hogyan működik mindez a településen, és mit gondolnak erről Orosz ellenfelei és kritikusai, a folytatásban foglalkozunk.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.