Elképesztően sok embert foglalkoztat az állam

POLITIKA
2014 szeptember 02., 09:03
comments 77
  • Négy év alatt 290 ezer fővel nőtt a költségvetési szerveknél foglalkoztatottak száma,
  • Hiába lettek újra közalkalmazottak az orvosok és a tanárok, a növekedés így is kiugró,
  • Összesen 573,6 ezren dolgoznak az államnak, miközben a KSH legfrissebb adatai szerint 4 millió 127 ezer foglalkoztatott van az országban.

A leggyorsabban növekvő intézmény a Miniszterelnökség volt: 2010-ben alig száz fővel indult, tavaly már 1378-an dolgoztak ott. A legnagyobb mértékben az Emberminisztérium nőtt, hozzájuk került a közoktatás 128 ezer alkalmazottja, az egészségügyi 20 ezer és szociális és gyermekvédelem további 20 ezer alkalmazottja. Az Országgyűlés alkalmazottainak a száma is 40 százalékkal nőtt. (Napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.