Tevetücsökhordák riogatják a békés amerikaiakat

ÁLLAT
2014 szeptember 03., 07:20
comments 17

Elárasztották az amerikai otthonokat a tevetücskök (camel cricket, más szóval póktücsök, vagy cave cricket, barlangi tücsök, ismét más szóval spider+cricket=spricket, avagy üvegházi tücsök, latin nevén Rhaphidophoridae). Az invazív faj Ázsiából került Amerikába még a 19. században, és becslések szerint mostanra 700 millió példány él belőle az amerikai otthonok pincéiben, alagsoraiban.

photo_camera Forrás: Wikipedia

Amilyen félelmetes a púpos hátú tevetücsök, annyira ártalmatlan, sőt még hasznos is: megeszi az elhullott állatok, például a hangyák maradványait, de szereti a sajtot, a gyümölcsöt és az emberi ürüléket is.

Videó az Oklahomában uralkodó áldatlan állapotokról:

Csak nehogy úgy járjon szegény, mint a vándorgalamb, ami milliószámra élt Amerikában, egészen 100 évvel ezelőttig, amikorra a dühös parasztok az utolsó szálig kiirtották, mint arról az Index nagyszerű cikkében nemrég beszámolt.

(NBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.