Poldi bácsi program, szunyókálás és fellángolás az Egyetem téren

2014 szeptember 6., szombat 14:43
30

Amíg barátom/kollégám Hercezg Márk elkészül tudósításával az Egyetem téri Ellenállás Napjáról (tudta-e ön, hogy az ellenállás egyenlő a feszültség négyezete osztva az elektromos teljesítménnyel?), röviden összefoglalnám a történteket.

Jó iramú, izgalmas, helyenként magas színvonalú Ellenállás Napját láthatott a szépszámú közönség az Egyetem téren. Gréczy Zsolt értő, jó ritmusú műsortvezetése mellett váltották egymást az ellenzék budapesti önkormányzati kampányának legdinamikusabb arcai. Elsőként Horváth Csaba, örökös főpolgármesterjelölt-helyettes lépett színpadra, aki lehengerlő, egyszersmind megnyerő visszafogottsággal volt képes megjeleníteni önnön Horváth Csabaságának szinte minden lényeges aspektusát. Fölvázolta az Odafigyelő Város Nagyívű Koncepcióját, amelyben egyetlen idős ember, egyetlen gyermekét egyedül nevelő anyuka sem marad magára, mert azonnal a segítségére siet a Város. Ugyanakkor fölvázolta a Poldi Bácsi Programot: jól szervezet, erős parkőrséggel szeretné elejét venni a szemetelésnek és a parkrongálásnak, és biztosítani, hogy a polgárok sötétedés után is ki merjenek menni az utcára. De hallgassuk meg erről magát Podi bácsit, az Égig érő fű című magyar filmalkotás egyik főszereplőjét:

Horváth után a sokak által szürkeséggel, ismeretlenséggel,. jellegtelenséggel, arctalansággal, karizmátlansággal, észrevehetetlenséggel vádolt ellenzéki főpolgármseterjelölt, Szalacsi Sándor Falus Ferenc. Falus tökéletesen teljesítette azt, amit vállalt: a közönség vastapssal fogadta, de gyorsan sikerült lehűtenie a kedélyeket, orvosi karriertörténetét elmesélve öt perc könnyed szunyókálásba ringatta a szépszámú színpatizánsokat. Majd a matematika iránt érdeklődöknek kedveskedett egy érdekes fölvetéssel, miszerint az új törvény értelmében már ötéves főpolgármesteri ciklus ötven százalékkal hosszabb, mint a véget érő, négyéves volt. Végül elkötelezte magát a fák a futókörök és az átláthatóság mellett.

Gyurcsány Ferenc beszédének értékelésére most nem vállalkoznék, felkért szakértői csapatunk, egy Vörösmarty-monográfussal, operett-szakíróval, verstani szakértővel és parodistákkal dolgozik a döbbenetes színpadi produkció feldolgozásán.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt