Mészáros Lőrinc semmit nem bíz a véletlenre, ellehetetlenítették az ellenzéki fórumot Felcsúton

POLITIKA
2014 szeptember 06., 11:20
comments 205

Orbán Viktor futballfalvát kezében tartó polgármester tényleg minden apró részletre odafigyel, az utolsó pillanatban vitte például keresztül, hogy ne rendezhessen fórumot a faluházban a város független polgármester-jelöltje.

A Magyar Narancs újságírója ment le a helyszínre a meghirdetett péntek esti időpontban, ott azonban kiderült, hogy biztosan nem lesz politikai rendezvény, az a februárban Orbán Viktor által átadott épületben csak a konditerem működött.

photo_camera Felcsút látképe (Kép olvasónktól, Lajostól)

Horváth Judit jelölt még péntek délelőtt is úgy tudta, hogy simán lehet majd a fórum az eredetileg meghirdetett helyen, azonban estére előkerült egy augusztusi, rendkívüli képviselő-testületi ülésen született határozat, ami szerint nem lehet politikai rendezvényeket megtartani az önkormányzat épületeiben. (Ilyesmi pont amúgy a lap szerint nem is szerepel az aznapi ülésre előterjesztett napirendben. A határozatot Mészáros Lőrinc kiskirály polgármester és Sisa András jegyző írták alá.)

Horváth a helyszínről felhívta a faluház munkatársát, akivel pár napja egyeztetett a teremigényről. Tőle tudta meg, hogy vele is csak csütörtökön közölték, Mészáros riválisa semmiféle rendezvényt nem tarthat a faluházban.

A MaNcs-ban írnak arról is, hogy a fórumra kevesen mentek csak, és közülük is többen arról beszéltek, hogy a helyiek nem mernek Mészárossal szemben véleményt nyilvánítani. A lap szerint Mészáros cégeinek járművei folyamatosan a faluház körül köröztek, és azt figyelték, kik érkeznek a fórumra. Horváth Judit bár független jelölt, az összes baloldali párt támogatja, kivéve az LMP-t, akik saját jelöltet indítanak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.