Kiszállt a Nemzeti Nyomozó Iroda az Ökotárs Alapítványhoz

politika
2014 szeptember 08., 05:52
comments 442

Hétfő reggel, előzetes bejelentés nélkül jelent meg az NNI tucatnyi alkalmazottja a norvég civil pénzeket is kezelő alapítvány irodájában. A helyszínről kapott információk szerint ekkor még az Ökotárs munkatársai nem voltak benn, az irodát több más civil szervezettel közösen bérlik, így jobb híján a rendőrök az ott lévő egyéb alkalmazottakat igazoltatták.

Később befutottak az Ökotárs munkatársai is, de állítólag a rendőrök megtiltották, hogy az intézkedés ideje alatt bárki használja a telefonját. Szintén a helyszínről kapott hírek alapján ezzel az intézkedéssel párhuzamosan rendőrök jelentek meg az alapítvány könyvelőjénél is.

Egyelőre azt sem tudni, hogy milyen ügyben szállt most ki az NNI, az Ökotárssal szemben egy sikkasztási feljelentésről tudni, amit egy belvárosi fideszes képviselő tett még augusztus elején.

UPDATE 12:05

"A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés bűntett, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozóhatóság az eljárás keretében házkutatást hajt végre."

Ezt írta kérdésünkre a rendőrség. Meg azt is, hogy a nyomozás érdekére tekintettel más részletet nem kívánnak közölni.

Úgy tudjuk a rendőrség közben a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítvány (DemNet) irodájába is kiszállt, ők is benne vannak a norvég pénzeket kezelő konzorciumban az Ökotárs mellett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt