Csepreghy: Túlzó volt a rendőrségi fellépés

2014 szeptember 9., kedd 9:51
226
Csepreghy Nándor. Kép: Botos Tamás

Megkérdeztük Csepreghy Nándort, a Miniszterelnökség norvég ügyekkel intenzíven foglalkozó helyettes államtitkárát, mit gondol a hétfői rendőri akcióról, és indokoltnak tartotta-e a készenléti rendőrség bevetését.

Az államtitkár azt mondta:

"a híradásokból értesülve a rendőrségi fellépésről, azt személy szerint, már csak az érintettek miatt is túlzónak vélem".

Ezzel együtt elmondta azt is, álláspontjuk szerint a Norvég Civil Alap forrásainak esetében közpénzekről van szó, ezért aprólékosan ki kell vizsgálni azok felhasználását.

"Nem gondolom, hogy a kormánynak úgy kellene bizonyítania a sokszínű demokrácia iránti elkötelezettségét, hogy csak azért, mert vele szembehelyezkedő civilekkel találkozik, nagyvonalúan szemet huny szabálytalanságok felett"

- mondta Csepreghy.

A helyettes államtitkár korábbi vitáját Nun Andrással, a Norvég Civil Alap támogatásairól döntő konzorcium egyik alapítványának, az Autonómia Alapítványnak vezetőjével itt lehet megnézni. Csepreghy volt az, aki elsőként beszélt arról, hogy a kormány büntetőfeljelentésre készül a civil szervezetek ügyében. A hétfői rendőri akció a Kehi múlt héten tett feljelentése után indult, a Kehit pedig a Miniszterelnökség kérte fel a vizsgálatra.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt