Csepreghy: Túlzó volt a rendőrségi fellépés

POLITIKA
2014 szeptember 09., 09:51
comments 226
photo_camera Csepreghy Nándor. Kép: Botos Tamás

Megkérdeztük Csepreghy Nándort, a Miniszterelnökség norvég ügyekkel intenzíven foglalkozó helyettes államtitkárát, mit gondol a hétfői rendőri akcióról, és indokoltnak tartotta-e a készenléti rendőrség bevetését.

Az államtitkár azt mondta:

"a híradásokból értesülve a rendőrségi fellépésről, azt személy szerint, már csak az érintettek miatt is túlzónak vélem".

Ezzel együtt elmondta azt is, álláspontjuk szerint a Norvég Civil Alap forrásainak esetében közpénzekről van szó, ezért aprólékosan ki kell vizsgálni azok felhasználását.

"Nem gondolom, hogy a kormánynak úgy kellene bizonyítania a sokszínű demokrácia iránti elkötelezettségét, hogy csak azért, mert vele szembehelyezkedő civilekkel találkozik, nagyvonalúan szemet huny szabálytalanságok felett"

- mondta Csepreghy.

A helyettes államtitkár korábbi vitáját Nun Andrással, a Norvég Civil Alap támogatásairól döntő konzorcium egyik alapítványának, az Autonómia Alapítványnak vezetőjével itt lehet megnézni. Csepreghy volt az, aki elsőként beszélt arról, hogy a kormány büntetőfeljelentésre készül a civil szervezetek ügyében. A hétfői rendőri akció a Kehi múlt héten tett feljelentése után indult, a Kehit pedig a Miniszterelnökség kérte fel a vizsgálatra.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.